Met mijn praktijk mindshift begeleid ik volwassenen die het gevoel hebben dat er binnen hun systeem (eigen lichaam, gezin van herkomst, huidig gezin, werk, …) iets aanwezig is dat hun belemmert ten volle het leven te nemen. 

‘Mijn grootste drijfveer voor het faciliteren van mijn ondersteuning is mijn overtuiging dat wij tot heel veel in staat zijn wanneer we bereid zijn om EIGEN verantwoordelijkheden op te nemen. Ik heb dit zelf op verschillende domeinen ervaren en dit resulteert in een krachtig groeiproces’.

“Wij zijn tot heel veel in staat wanneer we bereid zijn om EIGEN verantwoordelijkheden op te nemen”

‘Geboren als deel van een tweeling op 10/10/1984 in een gezin met een oudere broer, kreeg ik de naam Marie-Rose Geurts. In de loop van mijn kinderjaren werd dit verkort naar Roos. 

Sinds juli 2005 ben ik tewerkgesteld als dialyseverpleegkundige. Samen met mijn enthousiasme en gedrevenheid heb ik in mei 2014 de functie ‘nierfunctieverpleegkundige’ tot leven geroepen. Binnen deze functie is het mijn passie om begeleiding op maat aan te bieden bij mensen met een nieraandoening. Ik nodig ze uit in een proces van bewustwording en herpositioneer hun kijk op de aandoening. Hierdoor zijn ze in staat om zelf het stuur (terug) in handen te nemen. Keer op keer voel ik zoveel dankbaarheid voor de mooie en krachtige veranderingen waar ik getuige van mag zijn. 

“Verloren lopen in mijn lichaam: Wie ben ik zonder de ander?”

Ik herinner me nog goed de dag dat ik tot het besef kwam verloren te lopen in mijn eigen lichaam. Ik ben op de vlucht zonder te weten van wie of voor wat. Slaag er niet in om tijd ‘alleen’ door te brengen zonder onrust. Ik voel me verantwoordelijk voor de ander zijn geluk, wil de ander dragen in zijn pijn, geef de ander wat ik denk dat nodig is… Voelbaar in al mijn rollen; als partner, mama, dochter, zus, vriendin en binnen mijn functie als verpleegkundige.

De realiteit is zeer confronterend… ik weet niet meer wie IK ben zonder de ander. Het weerklinkt als een startschot van mijn innerlijke reis. Het (her)ontdekken van een manier waarop ik de kloof kan dichten tussen ‘ALL- EEN zijn met mezelf’ en ‘verbonden met de ander’.

“Een continu leerproces dat nooit fout kan gaan, hooguit anders dan verwacht”

Onderweg heb ik geleerd dat hulp vragen vanuit kwetsbaarheid resulteert in een enorme bron van inspiratie. Ik heb mogen proeven van verschillende methodieken die me steeds op een vernieuwende manier diepgang geven. Via opleidingen integreer en doorleef ik deze methodieken op een speelse manier als (innerlijke) navigatie bij mezelf. Speels omdat ik erin geloof dat het een continu leerproces is dat nooit fout kan gaan, hooguit anders dan verwacht.

 

De mooie tussenstops die ik reeds gemaakt heb en altijd zal blijven maken laten me zoveel ontdekken over mezelf. Ik leer stap voor stap mezelf te geven wat IK nodig heb. Het versterken van de diepere connectie binnenin mezelf, een stroming van innerlijke rijkdom

Mijn grootste levensdoel; één zijn met wie ik ben en wat ik doe”

Deze diepere connectie voelt als een onuitputbare krachtbron met onbegrensde mogelijkheden die zelfs door mijn eigen gedachten onprojecteerbaar zijn. Ik geef mezelf de toestemming te zijn wie ik werkelijk (al) ben, mijn passie te leven waarvoor ik geboren ben.

Als liefdevolle partner van Bart en überhaupt fiere mama van Vince ben ik gezegend met deze twee mannen aan mijn zijde. Het zijn dan ook mijn grootste supporters.

Vandaag leef ik mijn leven vanuit kracht en een grote dankbaarheid. Ik ben in staat elke dag opnieuw bewuste keuzes te maken en van hieruit zorg te dragen voor mezelf EN de ander. Altijd simpel? Neen, wel altijd de moeite waard om vanuit een pure staat van zijn de nodige mindshift(s) te maken. Eén zijn met wie ik ben en wat ik doe is mijn grootste levensdoel. Geen statisch gegeven, maar een dynamisch proces van bewustwording en persoonlijke groei.

Hier ga ik mijn bijdrage in leveren om zo meer verbondenheid, eigenheid, speelsheid en lichtheid de wereld in te sturen.

Roos Geurts - Mindshift Your Life