‘Ik ben veel bewuster van de keuzes die ik maak. Ik kan beter anticiperen op de gevolgen ervan’

Mijn ervaring in de coaching : ik ben veel bewuster van keuzes die ik maak waar ik ze vroeger eerder onbewust nam… Nog steeds niet altijd de juiste maar ik weet bij welke keuze ik mogelijk in de fout ga en verwacht of kan beter anticiperen op de gevolgen ervan… Ik besef nu dat sommige keuzes niet uit zwakte zijn maar eerder uit een patroon wat ik mijn leven steeds aangehouden heb… Dat maakt de keuze soms iets minder zwaar.. Ik probeer ook minder met mijn verstand te kiezen en meer met mijn hart… Voelen wat juist voelt en niet… Ik heb nog veel te leren en fouten te maken zodat ik alleen maar kan groeien…

Recensie S.H., Verpleegkundige

‘Heel diep vanbinnen voel je waar het om draait en dat voelen heeft Roos in mij wakker gekregen. Vanuit menselijkheid, connectie en vooral gelijkwaardigheid’

Menselijkheid, connectie en gelijkwaardigheid.
Toen mijn wereld op mijn kop gezet werd door een diagnose: polycystische nieren, werd ik geconfronteerd met de zorgverlening die ik dacht zo goed te kennen. De zorgverlening stelde me teleur. Ik ontmoette zoveel mensen met heel erg veel KUNDE, maar ik miste iets. Omdat er lichamelijk op dit moment nog geen problemen zijn, werd ik naar huis gestuurd met vooral een toekomstbeeld dat er niet meer rooskleurig uit ziet. Mijn hoofd begint te tollen, ik wil alles begrijpen. Zolang mijn hoofd mee is, heb ik alles onder controle. Ik ben verpleegkundige dus ze maken me NIETS wijs!

Ik trok mijn stoute schoenen aan en ik vraag om een gesprek met de nierzorgverpleegkundige: Roos. Mijn hoofd begrijpt nog bepaalde dingen niet, dus tijd om er extra informatie in te steken.

En daar zat ze, heel erg menselijk. Hoe gaat het met je? Connectie. Wauw dit was wat ik nodig had. Een hulpverlener wordt een persoon. Roos voelt aan, en spoort mij aan om ook naar mijn gevoel te gaan. Wat gaat er echt om je heen? Hm voelen??? We leven in een maatschappij die ons doet geloven dat ons hoofd de waarheid spreekt. Maar een hoofd is zo beïnvloedbaar, het kan ons alles wijsmaken. Maar diep, daar heel diep vanbinnen voel je wat belangrijk is, voel je waar het om draait.

En dat voelen heeft Roos in mij wakker gekregen. Vanuit een menselijkheid, connectie en vooral gelijkwaardigheid. Roos is geen hulpverlener, maar een partner. Iemand die vanuit puurheid je laat zoeken naar wat voor JOU van waarde is.

Recensie J.B., Lector verpleegopleiding UCLL

Haar ogen doorgronden me en zien de zwarte schaduwen die ze dan samen met mij doet oplossen tot een zonnig warm plekje waar het goed vertoeven is’

Ik heb nierinsufficientie en mijn gewicht is altijd een hekel punt geweest. De nefroloog stuurde me voor begeleiding door naar zijn zorgverpleegkundige, zij kon me misschien wel helpen. Ik sta open voor heel wat dingen en was dan ook benieuwd hoe deze dame iets voor mij kon betekenen.

Het kennismakingsgesprek was al een schot in de “Roos”, ik voelde een band met haar, ik had het gevoel dat ze heel diep in mij kon kijken, dat ze zonder woorden te gebruiken gevoelens die heel diep verborgen zaten naar boven liet borrelen en dat borrelen ging dan ook gepaard met loskomen van emoties. (ik ben sponsor geworden van Kleenex 😊).

Ik zat bij Roos om te kijken waarom ik weer zwaarder werd, maar ze praatte niet over wat ik at en hoeveel en wanneer, ze vroeg me diep in mezelf te graven en mezelf open te zetten om heel diepe en vaak verdrongen gevoelens boven te laten komen.

Dit was heel bijzonder door het pad dat ze me toonde , gewoon de richting aanduidde, ze nam me niet met de hand, ze wees gewoon en het was aan mij om verder te gaan, met vallen en opstaan, met tranen, met een lach, in woede en heel veel frustratie, maar als ik knel kwam te zitten dan wees Roos me weer de goede richting op, zei ze dat ik het kon dat ik door mocht gaan, dat ik genoeg bescherming kreeg om het tot mijn einddoel vol te houden.

Ik kreeg regelmatig opdrachten mee, dingen waar ik aan moest werken, over nadenken, voor openstaan… ik mocht het op mijn manier doen, met een tekening te maken of met brieven te schrijven aan de personen die me verhinderden mijn doel te bereiken.

Het is/was een moeilijke weg, maar mijn zieltje zorgt dat ik steeds met kleine, soms iets grotere stapjes verder kan, dat ik de dingen uit mijn verleden een plaatsje kan geven, het kan verwerken, het probeer te begrijpen en vooral het proberen te aanvaarden.

Ik heb mijn doel nog niet bereikt, maar ik ga de goede kant op, ik werd door gestuurd om iets aan mijn gewicht te doen, buiten de gesprekken met Roos, mijn coach heb ik niets veranderd aan mijn eten, wat ik volgens mij wel goed deed. Maar op een paar maanden ben ik 7 kg kwijtgeraakt, ik heb balast verloren, balast van me af kunnen gooien dankzij Roos en bij mij is mijn weegschaal het bewijs.

Mijn dankbaarheid is dan ook groot, om Roos te leren kennen als een heel bijzonder iemand, iemand die open staat en me goed begeleid op mijn moeilijk pad. Haar ogen doorgronden me en zien de zwarte schaduwen die ze dan samen met mij doet oplossen tot een zonnig warm plekje waar het goed vertoeven is.

Bij deze dank je wel Roos voor wie je bent en voor wie je altijd voor me zult zijn !

Recensie M.T., Fotograaf

‘Na een intake-gesprek wist ik dat ik hier op de juiste plaats zat. Ik ben Roos eeuwig dankbaar voor de inzichten die ze mij gegeven heeft’

Oké, waar begin ik met mijn verhaal.
Het gaan naar een mental coach betekende vroeger voor mij hetzelfde als gaan naar een psyholoog. Het voelde voor mij aan als toegeven dat er iets met mij scheelde en er dus iets niet in orde was met mijn leven.

Ik ben zwaar gepest geweest en dit heeft een grote impact gehad op de rest van mijn leven. Op een gegeven moment heb ik er zelf aan gedacht om er een einde aan te maken. Iets heeft mij toch tegengehouden om dit te doen.

Vanaf dat moment ben ik mij beginnen aan te passen en anders te gaan gedragen, om dit nooit meer te moeten meemaken. Ik werd een echte ‘people pleaser’. Ik draaide met iedereen mee en ik vertelde ze wat ze wilden horen. Ook als dit niet was wat ik dacht. Ik kreeg daardoor wel meer vrienden en ik werd door anderen bestempeld als een sociaal iemand. Maar langzaamaan, zeker als ik alleen was, begon ik mij slechter en slechter te voelen. Ik was niet mezelf en ik wou zo graag mijn eigen mening uiten, maar de angst voor een herhaling van de situatie uit mijn jeugd bleef bestaan.

Ik kende Roos al even en toen ze mij vertelde over de opstart van haar praktijk, voelde ik een soort van ‘drang’ om bij haar langs te gaan. Na een Intake-gesprek wist ik dat ik hier op de juiste plaats zat. Ze raakte meteen enkele pijnpunten aan. Wat bij mij voor een groot stuk overheerste was ‘het vergelijken met anderen en daardoor jezelf nooit goed genoeg vinden.’ Ik wist van mezelf wel dat ik dit op een bepaald niveau deed, maar ik had er geen idee van dat dit zo mijn leven overheerste. Ik maakte bepaalde beslissingen op basis van dit vergelijken en ik was nooit tevreden met een prestatie van of zelfs over mezelf. Er waren altijd punten waarvan ik vond dat ze beter konden en als mensen mij zeiden dat ik wel iets goed had gedaan, geloofde ik hen niet ofwel voegde ik er zelf een ‘maar…’ aan toe. Tijdens het werken met de poppetjes, en ja, dit kan op het eerste moment raar overkomen, speelde er zich meteen een situatie voor mijn ogen af. Door er zelf zo meteen geconfronteerd mee te worden is de impact ook groter.

Deze veranderingen gebeuren, hoe graag ik het zelf ook wou, niet in 1-2-3, maar het vraagt tijd en toepassing in het leven. Ik merk wel al de verschillen t.o.v. mezelf nu en enkele maanden geleden. Zelfs sommige mensen in mijn omgeving merken deze verschillen al op. En dat geeft een extra motivatie om hier verder mee aan de slag te gaan en mijn groeiproces verder te zetten. Ik ben Roos dan ook eeuwig dankbaar voor de inzichten die ze mij gegeven heeft en als ik nog een moeilijk moment heb, want ja hoor die zijn er nog, weet ik dat ze voor mij klaarstaat en mij steeds zal helpen om ook te blijven groeien.

Voor mezelf heb ik nu ook de keuze gemaakt om een boekje bij te houden waarin ik dingen noteer als het wat moeilijker gaat, want eenmaal opgeschreven is het eenvoudiger om hierover na te denken en jezelf niet te verliezen in de emotie die je hierbij voelt (ook een tip die ik gekregen heb van deze top coach).

Ik hoop dat mijn verhaal jullie kan inspireren om ook bij Roos langs te gaan en zij jullie kan helpen groeien om tevreden te zijn met de persoon die je bent.

Recensie L.D., Medisch secretaresse

‘Roos toonde me het panorama en de mogelijke paden om mijn weg verder te zetten’

Mijn eerste ontmoeting met Roos kwamen er naar aanleiding van een gesprek met een vriend, over vastzitten in je job, meer dan het beste van jezelf weggeven aan (zorgen voor) anderen en achterblijven met het gevoel: dit houd ik niet lang meer. Het had me aan het denken gezet, en het werd me heel duidelijk dat ook mijn loopbaan en in het verlengde daarvan, mijn leven, nog niet echt waren wat ik voor ogen had. Maar ik kon het probleem niet duiden.

Tijdens mijn eerste gesprek met Roos, voelde ik onmiddellijk dat ze samen met me op pad wilde gaan, en dat ze me een veilige omgeving kon schenken om samen uit te zoeken wat er precies scheef liep. Het voelde alsof we samen boven op de berg stonden die ik grotendeels zelf beklommen had, maar ik stond met mijn hoofd in de mist. Roos toonde me het panorama en de mogelijke paden om mijn weg verder te zetten. Ze bracht de obstakels waar ik tegen aan liep aan het licht, en onder haar begeleiding werden blokkades opgelost en kon ik het door mij gekozen pad verder zetten. Een ware ‘Het licht in mij groet het licht in jou’-ervaring.

Recensie K.J., Owner van praktijk ‘Happy Home Feng Shui’

Het is verbazend dat ik op zaken uitkom waarvan ik niet wist dat ze een bepaalde rol bij me spelen. Dit helpt me om dingen sneller en beter los te laten, ook dingen uit het verleden’

Roos heb ik leren kennen via mijn job. Ik zie haar als een open, enthousiaste, behulpzame, gepassioneerde, warme vrouw. In mijn functioneren op de werkvloer, de relaties met mijn naasten verliepen op de één of andere manier niet altijd zo vlot. Ik was het beu. 47 jaar was ik toen ik Roos erover heb aangesproken. Ik wist dat ze coaching deed en dacht dat zij me wel zou kunnen helpen, bij haar voel ik me goed en veilig.

Het is verbazend hoe onze gesprekken/sessies verlopen, hoe ze een eigen verloop nemen. Dat ik op zaken uitkomt waarvan ik niet wist dat ze een bepaalde rol bij me spelen. Verbazend hoe dat de dingen mij duidelijk worden. Vooral de opstelling met de houten blokjes blijven mij steeds opnieuw verbazen. De combinatie van het nemen van een kleur (blindelings) hierbij komen voor mij veel emoties los.

Ook worden mij zaken duidelijker. Waarom reageer ik op bepaalde dingen zo fel. Ik weet nu vanwaar dat een bepaalde emotie komt, wat erachter zit. Dat er mensen zijn die mij dingen voorspiegelen. Dit helpt mij om dingen sneller en beter los te laten, ook dingen uit het verleden. Het leert mij dat je naar een situatie of voorval ook op een positieve manier kunt kijken. Dit alles maakt het leven lichter. Niet alles is negatief of altijd negatief.

Tegen Roos heb ik al gezegd dat ik haar dankbaar ben, dat ik haar heb mogen ontmoeten, dat ze me helpt. Ze zegt dan dat ik het aan mezelf te danken heb. Ik vind dat alleen één bijzonder persoon je op weg kan helpen en dat is Roos.

Recensie P.H., Verpleegkundige

‘Er ontstaan hele mooie onverwachte dingen, die ik met mijn verstand niet had kunnen bedenken. Dit is heel waardevol en neem ik nu nog steeds bewust mee in mijn dagelijkse leven

Ik heb al veel therapieën gedaan, de ene al succesvoller dan de andere. Het grote pluspunt van het systemisch werken is, dat het zo duidelijk is. Soms heb je geen woorden om je gevoel te omschrijven, maar door het gebruiken van de poppetjes worden dingen meteen duidelijk. Het staat er, je kunt er visueel niet omheen. Heerlijk om je gevoel te kunnen volgen zonder er woorden aan te hoeven geven. Zo ontstaan hele mooie onverwachte dingen, die ik met mijn verstand niet had kunnen bedenken. Maar die wel heel waardevol zijn en ik nu nog steeds bewust meeneem in mijn dagelijks leven.

Roos kan de dingen verbaal heel krachtig en mooi uitleggen en is ook heel goed in dingen visueel maken. Ze toonde mij dat ik heel vaak de problemen van de ander probeer op te lossen. In Roos haar woorden: ‘Iemand gooit je een bal (probleem) en jij vangt hem en je houdt hem vast’. Nu realiseer ik me in het moment zelf wanneer iemand de bal gooit, maar ik vang hem niet meer. Ik heb zelfs met dit ene voorbeeld al enkele van mijn vriendinnen bewust kunnen maken.

En dat is het mooie van haar manier van werken. Ze maakt je onbewust gedrag bewust. Hierdoor kan je het veranderen en ga je van ‘overleven’ naar ‘leven’. Ik ben haar heel dankbaar.

Recensie B.B., Energetisch healer